-Kledingtips -

De een heeft er geen moeite mee, de ander vindt het toch lastig; het uitzoeken van de kleding voor de fotosessie. Daarom wil ik je hier graag een aantal tips geven. Even een paar handvatten om de foto’s net dat beetje meer mee te geven.


1. Kies voor merendeels lichte kleding. Overwegend donkere kleding, en dan met name effen zwarte kleding, kan voor bepaalde foto’s heel erg mooi zijn, maar heeft ook een nadeel. Zodra het licht er niet op valt is er soms weinig detail meer te bekennen. De kleur ‘loopt dicht’ heet dat in fotografie jargon. Vooral wanneer je samen met je partner in het zwart gaat, vormen jullie snel één blok. Teveel zwart niet doen dus! Heldere tinten, Pasteltinten tinten, tinten in de kleuren van het seizoen doen het daarentegen wel goed. Doe dit in combinatie met verschillende texturen, zoals breisels, kant, tule en/of spijkerstof.

2. Ook laagjes werken goed. Een blouse met daar overheen een jasje of vest. Een shawl/sjaal.  Denk ook aan accessoires, zoals een riem, ketting of armband.


3. Kies kleuren die goed bij elkaar passen en laat deze, wanneer er meerdere mensen op dezelfde foto gaan, op verschillende plekken terug komen. Dit geeft de foto net dat beetje meer dynamiek en is zo minder statisch.


4. Vermijd teksten/cijfers op kleding. Ze trekken namelijk de aandacht naar zich toe.

5. Fijne streepjes of ruitjes zijn ook af te raden. Dit kan Moiré veroorzaken.

6. Een nog een belangrijke.. Gebruik geen neon kleurtjes. Deze kleuren kunnen niet exact worden afgedrukt en worden daardoor vaak grauw.

7. En ‘last but not least’.. denk ook aan de nagels! Vooral bij de kinderen wil er nog wel eens gebladerde nagellak opzitten of zijn ze voorzien van ‘rauwrandjes’.


8. Kom je er na het lezen van deze tips niet uit, dan mag je ook altijd extra kleding meenemen. Wellicht kan ik je ter plekke nog even helpen met de laatste kledingtips of mail me even voor wat extra advies.

Portfolio.html
Informatie.html