Al tijdens je zwangerschap maak je een voorlopige afspraak. Mijn advies is om dit tijdig te doen om teleurstelling te voorkomen. Ik zet jouw uitgerekende datum in mijn agenda, zodat ik er rond deze tijd rekening mee kan houden. Wanneer je bevallen bent, nemen jullie zo snel mogelijk contact met mij op om de voorlopige afpraak om te zetten in een definitieve afspraak.

“Gestyled”

Bij de gestylde newbornshoot is het belangrijk dat ik in de eerste twee weken na de geboorte van jullie kindje kom fotograferen. De beste tijd is tussen de 5 en 14 dagen. De redenen waarom dit in de eerste dagen wordt gepland, is omdat  een baby deze eerste twee weken het beste in de speciale ‘newbornposes’ te leggen is. Daarnaast slaapt het nog veel wat erg belangrijk is in deze stijl van de fotografie. En verder heeft een baby dan nog geen tot minimaal last van baby acné.

“Verschillende stijlen in de newbornfotografie en hun werkwijze”

“Vooraf”

De newborn fotografie bestaat uit verschillende stijlen; zo heb je o.a. de gestylde newbornfotografie en de lifestyle newbornfotografie. Tijdens het boeken van een newbornshoot geef je aan naar welke stijl je voorkeur uitgaat, maar welke kies je? Het verschil tussen beide is dat er voor de één een set wordt opgebouwd en er gebruik wordt gemaakt van verschillende accessoires, bij de ander wordt jullie huis als ‘set’ gebruikt en worden jullie gefotografeerd in jullie dagelijkse bezigheden. Nu betekent dit niet dat bij de lifestyle fotografie niet geposeerd wordt. Maar dit is minimaal en het gaat er natuurlijker aan toe. De beide stijlen en hun werkwijze zal ik hieronder verder aan je uitleggen.

Bij een gestylde newbornshoot stuur ik jullie één a twee dagen van te voren een formulier toe met daarop een aantal voorbereidingen en tips. Deze kunnen helpen de fotoshoot voorspoedig te laten verlopen. Daarnaast maak ik een zorgvuldige selectie uit mijn accessoires welke ik meeneem naar jullie huis. Jullie mogen daarbij altijd voortijdig een keuze voor een kleur aangeven. De spullen die ik meeneem zullen o.a. bestaan uit een grote ‘beanbag’, achtergronddoeken, subtiele haarbandjes, mutsjes en andere accessoires. Wat ik daarvan gebruik, gaat natuurlijk in overleg.
Tijdens het fotograferen maak ik gebruik van het natuurlijke licht. Wanneer ik bij jullie thuis kom zal ik op zoek gaan naar het mooiste licht om te fotograferen. Het kan zijn dat ik vraag om een aantal meubels te verplaatsen om zo genoeg ruimte te creëren om mijn set op te bouwen. De fotoshoot zal zo’n drie uren duren. Is dit veel? Nee, deze tijd zal nodig zijn om een ontspannen sfeer te creëren en te knuffelen en voeden wanneer nodig. We kijken daarbij goed naar wat jullie baby aangeeft. Jullie baby is tenslotte nog maar net op de wereld en heeft deze rust nodig. Het is dan ook niet wenselijk om meerdere personen dan de ouders (en eventueel kraamzorg) om de set heen te hebben. Wanneer nodig zal ik een van de ouders vragen om een helpende hand te bieden. De veiligheid van de baby gaat namelijk voor alles!

“Lifestyle”

Bij de gestylde newbornshoot zijn de eerste twee weken na de geboorte erg belangrijk; bij de lifestyle fotoshoot mag je deze tijd wat ruimer nemen. De lifestyle fotoshoot is geschikt voor baby’s tot 6 weken oud. De foto’s worden gemaakt tijdens de normale dagelijkse bezigheden, zoals voeden, knuffelen, badderen of slapend in het wiegje, maar ook alle details zoals kaartjes en plaatsen

babyspulletjes. Plekken als de woonkamer, de ouderlijke slaapkamer en de babykamer zullen hiervoor gebruikt worden. Jullie gaan dus niet poseren, al zal ik jullie op sommige momenten plaatsen, maar verder maken júllie de momentjes met elkaar. Zo krijgen jullie uiteindelijk een mooie fotoreeks van portretfoto’s, momentopnames en details.

Deze vorm van fotograferen zal een uur tot twee uur in beslag nemen.

“Na de fotoshoot”

Na de fotoshoot ga ik aan de slag met het bewerken van de foto’s. Houd er rekening mee dat bij de gestylde newbornshoot de meeste oneffenheden worden verwijderd. Kleine schilfertjes en pukkeltjes worden zo veel mogelijk weggewerkt. Bij de lifestyle newbornshoot zal dit niet, danwel minimaal het geval zijn. Houd je dus meer van een natuurlijke fotoshoot, kies dan voor de lifestyle.
Binnen twee weken krijg je een contactsheet met daarop een selectie uit de gemaakte foto’s per
e-mail toegestuurd.* Hieruit kunnen jullie je keuze maken. De uitgekozen foto’s zullen daarna via WeTransfer of op een usb-stick, afhankelijk van het gekozen pakket, worden geleverd. Tevens krijgen jullie bij een minimale afname van 10 digitale foto’s een leuk mini album cadeau!


*Het komt soms voor dat mijn e-mail in de box ‘ongewenste post‘ belandt. Houd dus ook deze goed in de gaten en zet wanneer dit voorkomt mijn e-mailadres over naar ‘gewenst’. Zo voorkomen we misverstanden!

“Mijn accessoires”

Graag wil ik jullie een indruk geven van de materialen die ik gebruik voor de geposeerde newbornshoots. Hieruit zal ik een kleine selectie maken en meenemen naar jullie huis.